Voorkom inbraak met inbraakveilige ramen en kozijnen

Geplaatst op 30 juli 2024

Inbraakveilige kozijnen - Bijster Kozijnen

Inbrekers worden steeds slimmer en zijn het hele jaar door actief. Dat is dus niet alleen tijdens de wintermaanden als het langer donker is, maar ook de zomerperiode wanneer huizen vaak onbeheerd zijn, is voor inbrekers een “hoogseizoen” om toe te slaan. Kunststof kozijnen spelen een belangrijke rol om inbraak te voorkomen.

De voordelen van veiligheidsglas

Inbrekers richten zich eerst op de zwakke plekken van uw woning. Glas is daar een goed voorbeeld van. Vooral als het om een groot glasoppervlak gaat, zoals bij een schuifpui, is dit een kwetsbaar punt. Bij Bijster Kozijnen bieden we daarom verschillende soorten veiligheidsglas aan, waaronder gehard glas en gelaagd glas. Dit glas breekt moeilijk vanwege de folie tussen de glaslagen; het vormt een ster in het glas. Daarnaast geeft samen met de kunststof kozijnen ook nog eens uitstekende isolatie.

Veilige sloten en deurbeslag met Politiekeurmerk Veilig Wonen

Als we verder gaan kijken naar de manieren om de woning ongewenst binnen te komen, dan spelen de sloten en het beslag natuurlijk een grote rol. Onze voordeuren, achterdeuren en tuindeuren zijn daarom uitgerust met meerpuntsluitingen en SKG*** veiligheidsbeslag, wat grondig is getest op hun inbraakwerende eigenschappen. Dit voldoet daarnaast ook aan de strenge eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en garandeert dit dat u uw woning met een gerust hart kunt achterlaten als u eropuit trekt.

IJzersterke kozijnen dankzij stalen kern

Tot slot is een cruciale rol weggelegd voor de kozijnen. Kozijnen vormen immers de basis van het glas, beslag en de sloten waar we eerder over spraken. Het zal u dan ook niet verbazen dat ook onze kunststof kozijnen goed bestand zijn tegen inbraakpogingen. Wij gebruiken namelijk profielen van Schüco, die zijn versterkt met een extra dikke stalen kern aan de binnenzijde. Deze kozijnen laten zich hierdoor vrijwel onmogelijk doorboren of verwringen. Onze  kozijnen wordt de kwaliteit onafhankelijk gecontroleerd door branchevereniging VKG.

Extra tips tegen Inbraak

Onder het motto “voorkomen is beter dan genezen” is het natuurlijk beter om het dievengilde geen reden te geven om de woning binnen te dringen. Leg daarom kostbare spullen uit het zicht. Ook is het tijdens de zomermaanden geen gek idee om uw binnenzonwering te gebruiken als u er niet bent, voor minder zicht naar binnen. Daarnaast  kunt u de buren inlichten wanneer u een paar dagen of weken weg bent. Ook kunt u met een timer of met “slimme” verlichting ervoor zorgen dat de woning in de avonduren verlicht is.

Neem contact op voor persoonlijk advies

Met kunststof ramen, deuren en kozijnen kunt u een dubbelslag slaan met uitstekende isolatie en veiligheid. Wilt u weten hoe u uw woning kunt verbeteren als het gaat om inbraakpreventie en verduurzaming? Maak dan vrijblijvend een afspraak in onze showroom in Hillegom. Onze adviseurs vertellen u er graag meer over.